Een Irish Coffee, heerlijk als desert helemaal als de koude wintermaanden weer voor de deur staan. Zoals de naam al weg geeft maak je deze Irish coffee natuurlijk met een lekkere Irish Whiskey. Een Irish Whiskey heeft een iets soepelere smaak ten opzichte van een schotse whisky, deze staat ook bekend om de meer rokerige smaak. Een Irish Coffee maak je het lekkerst met een iets wat sterk gezette filterkoffie. Voor de slagroom gaat er natuurlijk niets boven vers opgeklopte room, mocht je daar geen tijd voor hebben dan is slagroom uit een spuitbus ook zeker een uitkomst!
Gebruik je verse opgeklopte room, dan kan je de bolle kant van een lepel gebruiken om je slagroom voorzichtig op de koffie te leggen. Voor de ultieme smaak beleving roer je de koffie, na het toevoegen van de slagroom niet meer. Hierdoor mengt de slagroom, iedere keer als je een slok neemt, zich langzaam met de Whiskey verreikte koffie en is het waar genieten!
Benieuwd hoe je deze heerlijke koffie maakt? Het hele recept vind je hier onder.
Of toch opzoek naar een andere koffie cocktail? Bekijk dan hier het recept voor de Espresso 433. Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!
Irish Coffee
Equipment
- 1 Koffiezetapparaat
- 1 Barmaatje
- 1 Groot glas
Ingrediënten
- 1 Kop Koffie
- 45 ml Irish Whiskey
- 2 Theelepels Basterdsuiker
- 1 Toef Slagroom
Instructies
- Verwarm je glas voor met wat heet water, dit zorgt er voor dat je Irish coffee niet gelijk zijn warmte verliest aan het glas
- Meet 45ml Irish Wishkey af en schenk dit in je glas
- Neem 2 theelepels basterdsuiker en voeg dit toe aan de Wiskey in je glas
- Roer even goed, zodat de basterdsuiker (gedeeltelijk) is opgelost
- Voeg daarna een vers gezet kopje koffie toe
- Maak tot slot je Irish Coffee af met slagroom
- Serveren maar!