Home » Classic Dry martini cocktail

Classic Dry martini cocktail

Dry martini cocktail

Een ware klassieker onder de cocktails, de Dry Martini. Een cocktail die volgends de International Bartenders Association slecht uit 2 ingrediënten bestaat. Namelijk Gin en droge (Dry) Vermout in een verhouding van 6:1. Maar juist de simpelheid van deze cocktail draagt bij een aan gebalanceerd smaakprofiel. Zoals de naam al zegt is dit een “droge” cocktail met als hoofdingrediënt Gin. Door de toevoeging van Dry vermouth krijgt deze cocktail een subtiele kruidige basis en voegt dit een licht zoetigheid toe. Mocht je de citrus accenten willen benadrukken dan is het mogelijk om een scheutje oranje bitters toe te voegen of de cocktail te garneren met een citroen- of sinaasappelschil.

Meer Martini cocktail variatie?

Op het originele recept kan je bijna eindeloos variëren en deze naar je eigensmaak aanpassen. Zoals eerder genoemd kan je de citrus accenten benadrukken door een scheutje cocktail bitters of de cocktail te garneren met een citrus schil. Maar heb je liever een extra dry martini? Probeer dan minder Dry Vermouth toe te voegen, dit kan zo ver gaan als slechts een vleugje in je cocktail. Vindt je de Dry Martini juist iets te droog? probeer deze dan eens te maken met Sweet Vermouth. Of ben je fan van een Dirty martini, voeg dan een scheutje olijf sap toe. Kortom deze (Dry) Martini cocktail biedt genoeg mogelijkheden voor ieder zijn of haar smaak!

Benieuwd hoe je deze heerlijk Martini cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder.

Of toch opzoek naar een andere Martini cocktail? Bekijk dan hier het recept voor de Pornstar martini Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!

Dry martini cocktail

Classic Dry Martini

De Dry Martini een, klassieke, simpele maar gebalanceerde cocktail. De Gin en Dry Vermouth geven deze cocktail een droge en subtiele kruidige smaak.
Nog geen beoordelingen
Porties 1 Cocktail

Equipment

  • 1 Mix glas
  • 1 (Bar)lepel
  • 1 Barmaatje

Ingrediënten
 

Instructies

  • Vul je mix glas met ijsblokjes
  • Meet de Gin en Dry Vermouth af en voeg dit toe aan je mix glas
  • Roer goed voor ca. een halve minuut
  • Schenk je cocktail (zonder ijs) in een Martini glas
  • Garneer je Dry Martini cocktail tot slot met een olijf
Trefwoord Droog, Licht kruidig

Image by Freepik

Laat een reactie achter