Home » Kokos cream – zelf maken

Kokos cream – zelf maken

Stel je bent een heerlijke Pina colada cocktail aan het maken maar in het recept staat ineens dat je kokos cream nodig hebt. Maar wat is nou kokos cream?

Decoratieve afbeelding van kokosnoten en kokosmelk
Image by jcomp on Freepik

Om even voorop te stellen dit is geen vervanging voor je nacht creme. Kokos cream lijkt een beetje op een dikke kokos siroop en is eigenlijk kokosmelk verdikt met suiker. Net zoals bij bijvoorbeeld suikersiroop. Naast dat je kokos cream gebruikt in een pina colada is dit ook een belangrijk ingrediënt in bijvoorbeeld de ‘pain killer cocktail’. Persoonlijk ook echt een van mijn favoriete! Maar naast dat je kokos cream kan gebruiken in cocktails kan je dit ook toe voegen aan een verse smoothie of gebruiken in desserts.

kokos cream kopen

Uiteraard is kokos cream te koop in de winkel. Een goed voorbeeld hiervan is: Coco Lopez – Real Cream of Coconut. Deze kokos cream van koko Lopez wordt veel gebruikt voor het maken van cocktails en is veelal te koop in de grotere supermarkten of de lokale toko. Daarnaast is een grootvoordeel dat deze kokos cream in blik verpakt zit en dus lang houdbaar. Je kan dus gewoon een blikje op voorraad hebben voor een spontane cocktail avond! Maar dat is gelijk ook het nadeel, door dat deze kokos cream lang houdbaar is zijn hier ook conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Een goed alternatief daar op is zelf kokos cream maken voor je cocktails!

Kokos cream recept

Als je kokos cream zelf wilt maken heb je eigenlijk maar 2 ingrediënten nodig. Naast dat je home made kokos cream minder toevoegingen bevat is het ook nog eens goedkoper! Dus heb je een cocktail avond in de planning staan maak deze dan extra speciaal met je zelfgemaakte kokos cream!

Afdrukken
Nog geen beoordelingen

Kokos cream – zelf maken

Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 11 minuten
Porties 400 ml (ca.)
Cost €2,08

Equipment

  • 1 Steelpannetje

Ingrediënten

Instructies

  • Neem een kleine steelpan en voeg daar de kokos melk aan toe
  • Zet de steelpan op middelhoog vuur en voeg al roerend de suiker toe
  • Verwarm je kokos cream al roerend tot dat alle suiker is opgelost
  • Laat je zelfgemaakte kokos cream afkoelen en het is klaar om gebruikt te worden in je favoriete cocktail!

Bewaren van je home made kokos cream

Net zoals bij zelfgemaakte suikersiroop kan je de cream het beste bewaren in de koelkast, in een afgesloten glazen fles. Om te zorgen dat je siroop langere tijd goed blijft kan je het beste de fles, waarin je de siroop wilt bewaren, voor gebruik uitkoken. Op deze manier zorg je ervoor dat er zo minmogelijk micro-organisme (zoals bacteriën) in je kokos cream terecht komen die voor bederving kunnen gaan zorgen. Let op bij het uitkoken van een glazenfles dat je deze even voorverwarmt met warmwater, omdat anders door het temperatuurverschil het glas kan barsten.

Laat je home made kokos cream even afkoelen en bewaar deze daarna in de kloelkast. Deze zal enkele dagen houdbaar zijn.

Laat een reactie achter