Home » Aperol spritz

Aperol spritz

Aperol spritz cocktail

De Aperol Spritz een heerlijk sprankelende cocktail! Deze wel bekende cocktail kom je tegenwoordig overal waar de zon schijnt wel tegen, op het terras in de stad, de wintersport of tijdens die fijne zon vakantie. Maar ook gewoon lekker thuis in het zonnetje in de tuin of op het balkon is het heerlijk genieten met deze cocktail! Met de Italiaanse roots van deze cocktail is extra genieten van die zonnestralen!
Met slechts drie ingrediënten is deze Aperol Spritz ook nog eens super makkelijk te maken! Deze Spritz cocktail combineert de lekkere bitterzoete smaak van de Aperol met het lichte en heerlijk bruisende van prosecco. Mocht je nu net geen prosecco in huis hebben? Dan kan je de prosecco ook vervangen door Cava. Wil je de smaak van Aperol meer naar voren willen laten komen, voeg dan 90ml Aperol toe ipv 60ml. Of als je de cocktail echt kracht bij wilt zetten vervang dan de Aperol door Campari.

Benieuwd hoe je deze heerlijk zomerse cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder.

Of toch opzoek naar een andere populaire zomer cocktail? Bekijk dan hier het recept voor de Pornstar martini Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!

Aperol spritz cocktail

Aperol spritz

De Aperol Spritz een heerlijk zomerse cocktail. Met een licht bitterzoete smaak van Aperol en het zacht bruisende van prosecco proef je degelijk de warme Italiaanse roots. Mocht je al overgehaald zijn, dan is de Aperol Spritz ook nog een super makkelijk te maken! Hoe je deze cocktail ook drinkt, het is zeker genieten!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 3 minuten
Porties 1 Cocktail

Equipment

  • 1 Groot wijnglas
  • 1 Barmaatje

Ingrediënten
 

Instructies

  • Neem een groot wijnglas
  • Meet de Aperol en proceco af en schenk dit in je wijnglas
  • Vul je glas met ijsblokjes
  • Top je Aperol spritz af met het bruiswater
  • Voeg ter garnering lekkere schijf sinasappel toe
  • Geniet van je heerlijke Aperol spritz!

Notities

Tip! Schenk eerst de prosecco in je glas voor dat je de ijsblokjes toevoegt. Hierdoor verliest de prosecco minder van de bubbels! 
Trefwoord Aperatief, Makkelijk, Zomer

Photo by Kristina Paukshtite

Laat een reactie achter