Home » 5 cocktails met Wodka om thuis te maken!

5 cocktails met Wodka om thuis te maken!

Wil je makkelijk een cocktail met Wodka maken maar zoek je nog het juiste recept? Lees dan hier snel verder!

Het komt je vast bekend voor je op een gezellige avond wil je een lekker drankje op tafel zetten maar je hebt alleen nog maar een fles Wodka in de kast staan. En wil je iets anders op tafel zetten dan een wodka jus d’orange? Geen nood! Met die fles ‘Russisch water’ zijn er genoeg andere mogelijkheden!
In dit artikel neem ik je mee langs vijf verschillende cocktail recepten op basis van Wodka. De Moeilijkheidsgraad van het bereiden loopt op van “makkelijk” tot aan meer gevorderd. Daarnaast is ook aan verschillende smaken gedacht, dit loopt uit een van lekker fris tot tropisch zoet. Dus ongeacht waar je van houdt of hoeveel ervaring je hebt, er is voor iedereen wat wils!

1. Moscow mule

Om te beginnen de Moscow mule, een lekkere frisse cocktail welke zeer makkelijk te maken is met slechts drie ingrediënten! (Wodka, ginger beer & limoen) De smaak van deze cocktail is lekker fris met een lichte bite van de ginger beer en een bijpassend zuurtje van de limoen. Daarnaast kan je eindeloos variëren met deze cocktail, probeer zo ook een Disaronno mule (met amaretto) of een Dutch mule (met jenever).

Moscow Mule
De Moscow mule een wel bekende en populaire cocktail. In de Moscow mule komt het krachtige en frisse karakter van wodka samen met een lichte bite van ginger beer en het typerende zure element van limoen. Al met al creëert dit een heerlijk frisse, maar niet te sterke, cocktail. Door de slechts drie ingrediënten zet je deze cocktail ook nog eens super makkelijk op tafel!
Bekijk dit recept!
Moscow mule cocktail

2. Caipiroska

Als tweede de Caipiroska, ook een vrij makkelijk te maken cocktail op basis van slechts 3 ingrediënten. (Wodka, suikersiroop & limoensap). Deze cocktail is wat sterker dan de Moscow mule maar dit wordt gecompenseerd door het toevoegen van suikersiroop. Dit geeft deze cocktail een frisse maar aangename licht zoete smaak.

Caipiroska
De caipiroska, een classic wodka based cocktail. Door de slechts drie ingrediënten (wodka, limoen en suikersiroop) is deze cocktail zeer makkelijk te maken. De sterke smaak van de wodka en limoen wordt in evenwicht gebracht door de zoete suikersiroop. Al met al een lekkere cocktail maar met een krachtige randje!
Bekijk dit recept!
photo of glass with mint leaves

3. Sex on the beach

Op nummer drie de Sex on the Beach, een heerlijk tropisch drankje! Om deze cocktail te maken heb je geen speciale bartender skills nodig omdat je deze cocktail direct in het glas maakt. Wat je wel nodig hebt zijn de vier ingrediënten bestaande uit: Wodka, Peach likeur, jus d’orange en cranberry sap. Door de fruitige samenstelling van deze cocktail is de smaak ook heerlijk zoet tropisch. Dus zoek je een lekkere tropische cocktail welke ook nog eens makkelijk te maken is probeer deze Sex on the beach dan zeker eens uit!

Sex on the beach cocktail
De Sex on the beach is een heerlijk tropische cocktail. Het is dan ook geen verrassing dat dit een welbekende en zeer populaire cocktail is. De Sex on the beach bestaat uit Wodka, peach likeur (peach schnapps), verse jus d'orange en cranberry sap. De combinatie van deze ingrediënten geeft een heerlijk fruitige en tropische cocktail welke daardoor perfect is op een warme zomeravond. Wil je er helemaal een tropisch feestje van maken, dan kan je ook nog wat ananassap toe te voegen aan je cocktail.
Bekijk dit recept!
Afbeelding sex on the beach cocktail

4. Cosmopolitan

Als vierde de Cosmopolitan, deze wel bekende cocktail uit Sex and the City vergt iets meer voorbereiding ten opzichte van de voorgaande cocktails. Voor de Cosmopolitan heb je namelijk naast Wodka ook Cointreau, cranberry sap en limoen nodig. De combinatie van deze ingrediënten geeft dan ook een iets wat sterkere en niet zo zoete cocktail. Dus ben je geen fan van zoete cocktails? Dan is deze Cosmoplitan zeker het proberen waard!

Cosmopolitan cocktail
De Cosmopolitan, beter bekend als een Cosmo. Deze cocktail vindt zijn oorsprong al in de jaren 70 van de vorige eeuw maar is voornamelijk bekend geworden door de tv serie Sex and the City. De Cosmopolitan wordt volgends het originele recept bereid met citroen Wodka, maar geen paniek als je dat niet in huis hebt want de citroen wodka is ook prima te vervangen door normale Wodka!
Bekijk dit recept!
Cosmopolitan cocktail

5. Pornstar martini

Tot slot als vijfde de Pornstar martini, eveneens een zeer populaire cocktail met heerlijk zoet tropische smaak. De Pornstar martini krijgt zijn smaak onder andere door het toevoegen van passievrucht. Echter door het gebruik van passievrucht puree vergt het maken van deze cocktail iets meer voorbereiding en wat meer speciale ingrediënten. Maar heb je alle ingrediënten in huis dan is deze Pornstar martini zeker een aanrader om te maken!

Pornstar Martini – De Cocktail
De Pornstar Martini een heerlijke cocktail met passievrucht. Deze moderne cocktail, uit begin 21ste eeuw, heeft door de passievrucht een zeer zachte en heerlijke tropische smaak. Deze populaire cocktail vaak gedronken in combinatie met een glaasje champagne of prosecco. Even een momentje voor je zelf? Met deze cocktail waan je je zelf even op een heerlijk luxe tropische vakantie!
Bekijk dit recept!
Pornstar martini cocktail afgebeeld met passievrucht

Staat tussen deze vijf cocktail recepten nou niet jouw favoriete cocktail met Wodka? Laat dan jouw favoriete recept hier achter in de comments!

Heb je een van deze recepten gemaakt? Deel het met ons op Instagram!

Laat een reactie achter