Home » Passievrucht puree – zelf maken

Passievrucht puree – zelf maken

Passievrucht puree, een onmisbaar ingrediënt voor sommige cocktails maar wat is dit nu precies? En waar koop je dit of hoe maak je het?
Als je één van deze vragen hebt (of gewoon benieuwd bent) lees dan snel verder!

De Passievrucht

Laten we beginnen met wat is een passievrucht eigenlijk. De passievrucht is de vrucht van de passiebloem, deze wordt tegenwoordig wereldwijd in tropische gebieden geteeld. In Nederland wordt voornamelijk de paarse passievrucht verkocht deze is in tegenstelling tot de gele variant iets zoeter en aromatischer wat deze variant meer geliefd maakt bij de consument. Je kan de vruchten makkelijk halveren en uitlepelen, het vruchtvlees wat hier uit komt heeft een frisse zoetzure smaak. Van dit zeer smakelijke vruchtvlees wordt dan ook de puree gemaakt.

Verse passievruchten
Passion fruit by dashu83

Passievrucht puree maken

Passievrucht puree is heel eenvoudig zelf te maken, het enigste wat je hiervoor nodig hebt zijn een aantal passievruchten (afhankelijk hoeveel puree je wilt maken), een blender of staafmixer, wat water en een keukenzeef.

  1. Snij de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees (incl. de pitten) uit de vruchten en verzamel dit in een kommetje of eventueel direct in de blender.
  2. Voeg hier 10- 15 ml water aan toe per passievrucht.
  3. Pureer dit (kort) tot een gladde puree.
  4. Zeef je net gemaakte puree om hard restanten van de pitjes er uit te verwijden.
  5. En je zelfgemaakte passievrucht puree is klaar!

Je kan je zelfgemaakte passievrucht puree ca. 3 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de puree langer bewaren, dan kan je het gemakkelijk invriezen en is het tot 2 maanden houdbaar. Ideaal als je spontaan een cocktail avond wilt houden!

Ben je nou niet zo van het koken en doe-het-zelfen, geen nood je kan ook bij verschillende (web)winkels kant en klare passievrucht puree kopen. Daarnaast zijn er ook handige ingevroren blokjes passievrucht (zoals deze van de Albert heijn), ideaal als er geen verse passievruchten te koop zijn en vaak ook nog eens goedkoper!

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen in een lekkere cocktail met je net gemaakte passievrucht puree? Probeer dan eens de heerlijke pornstar martini!

Laat een reactie achter