Home » Moscow mule cocktail

Moscow mule cocktail

Moscow mule cocktail

De Moscow mule een wel bekende en populaire cocktail met wodka, limoen en ginger beer. In de Moscow mule komt het krachtige en frisse karakter van wodka samen met een lichte bite van ginger beer en het typerende zure element van limoen. Al met al creëert dit een heerlijk frisse, maar niet te sterke, cocktail. Door de slechts drie ingrediënten zet je deze cocktail ook nog eens in handomdraai op tafel! De perfecte cocktail dus om zomers heerlijk mee af te koelen of om te serveren tijdens een feestje.

Ondanks dat de naam wellicht doet vermoeden dat deze cocktail zijn oorsprong vindt in Rusland, is niets minder waar. De Moscow mule is ontstaan in de jaren 40 van de vorige eeuw in de Verenigde Staten en werd voor het eerst geserveerd in Los Angeles. De Moscow mule heeft zijn naam te danken aan de associatie, door de Amerikanen, tussen wodka en de Russische cultuur. Volgens traditie wordt de Moscow mule cocktail geserveerd in een koperen mok. Het recept van de Moscow mule wordt daarnaast ook erkent door de Internationale Bartenders Associatie (IBA).

Benieuwd hoe je deze cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder!

Vind je de Moscow mule toch nog iets te fris? Probeer dan eens de Disaronno mule voor een heerlijke combinatie van sweet & spicy! Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie

Moscow mule cocktail

Moscow Mule

De Moscow mule een wel bekende en populaire cocktail. In de Moscow mule komt het krachtige en frisse karakter van wodka samen met een lichte bite van ginger beer en het typerende zure element van limoen. Al met al creëert dit een heerlijk frisse, maar niet te sterke, cocktail. Door de slechts drie ingrediënten zet je deze cocktail ook nog eens super makkelijk op tafel!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 Cocktail

Equipment

  • 1 Barmaatje
  • 1 Citruspers
  • 1 Koperen Mok (Een Whiskey glas kan ook perfect)
  • 1 (Bar)lepel

Ingrediënten
 

Instructies

  • Neem je mok of glas en vul deze met ijsblokjes
  • Pers 10 ml limoensap uit en voeg dit toe aan je mok of glas
  • Meet 45 ml Wodka af en voeg dit eveneens toe aan je mok of glas
  • Top tot slot je mok af met 120 ml ginger beer en roer het geheel goed
  • Garneer met een partje limoen en cheers geniet er van!

Notities

Tip! Voeg voor de variatie ook eens een takje munt toe aan je Moscow mule cocktail voor extra frisheid!

Laat een reactie achter