Home » Sex on the beach cocktail

Sex on the beach cocktail

Afbeelding sex on the beach cocktail

De Sex on the beach is een heerlijk tropische cocktail bestaande uit Wodka, Peach likeur (peach schnapps), verse jus d’orange en cranberry sap. De combinatie van deze ingrediënten geeft een heerlijk fruitige en tropische cocktail welke daardoor perfect is op een warme zomeravond. Wil je er helemaal een tropisch feestje van maken, dan kan je ook nog wat ananassap toe te voegen aan je cocktail.

De sex on the beach cocktail is bedacht in de jaren 80 van de vorige eeuw, waar deze cocktail precies is bedacht blijft nog onduidelijk. Eén van de theorieën is dat deze cocktail is bedacht in Florida. Gezien het warme klimaat in Florida en het heerlijke tropische karakter van deze cocktail zou dit geen gekke gedachte zijn. Alleen of dit echt zo is, dat blijft gissen. Gelukkig hoeven wij daar ons niet druk over te maken en kunnen we genieten van deze heerlijk zomerse cocktail!

Benieuwd hoe je deze heerlijke tropische cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder.

Of toch opzoek naar een andere populaire zomer cocktail? Bekijk dan hier het recept voor de Pornstar martini Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!

Afbeelding sex on the beach cocktail

Sex on the beach cocktail

De Sex on the beach is een heerlijk tropische cocktail. Het is dan ook geen verrassing dat dit een welbekende en zeer populaire cocktail is. De Sex on the beach bestaat uit Wodka, peach likeur (peach schnapps), verse jus d'orange en cranberry sap. De combinatie van deze ingrediënten geeft een heerlijk fruitige en tropische cocktail welke daardoor perfect is op een warme zomeravond. Wil je er helemaal een tropisch feestje van maken, dan kan je ook nog wat ananassap toe te voegen aan je cocktail.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 7 minuten
Porties 1 Cocktail

Equipment

  • 1 hoog cocktailglas (Bijvoorbeeld hurracane glas)
  • 1 (Bar)lepel
  • 1 Barmaatje

Ingrediënten
 

Instructies

  • Neem een Hoog cocktailglas en vul deze met ijs
  • Pers 40 ml verse jus d'orange uit en voeg dit toe aan je glas
  • Meet 40 ml Wodka en 20 ml Peach likeur af en voeg dit toe aan je glas
  • Meet tot slot 40 ml cranberry sap (& optioneel ananassap) af en voeg dit toe
  • Meng alle ingrediënten goed door met een lange (bar)lepel te roeren
  • Garneer tot slot met een schijfje sinaasappel en geniet ervan!

Notities

Tip! Vind je de cocktail iets te sterk? Draai dan eens de verhoudingen wodka en peach likeur om (dus 40ml peach & 20 ml Wodka). Hierdoor zal je cocktail iets zoeter en minder sterk worden. 
Trefwoord Makkelijk, Tropisch, Zomer

Laat een reactie achter