Home » Espresso Martini cocktail

Espresso Martini cocktail

Geniet van de Espresso Martini, een verrukkelijke cocktail voor koffieliefhebbers! Het essentiële element van deze cocktail is een verse espresso. Als je geen espressomachine hebt, is sterk gezette koffie ook een prima alternatief. Het uitgesproken koffiearoma vormt de basis van deze smaakvolle mix. De doorgaans wat zoete koffielikeur balanceert de bitterheid van de koffie en voegt een vleugje karamel toe. De neutrale smaak van wodka voegt ten slotte kracht toe aan het geheel.

Aangezien sommige koffielikeuren al behoorlijk zoet kunnen zijn, kan het toevoegen van suikersiroop soms overheersend zijn. De zoetheidsgraad hangt af van je persoonlijke voorkeur. Als je de Espresso Martini minder zoet wilt, voeg dan minder (of geen) suikersiroop toe.

Een moderne klassieker
De Espresso Martini heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en is uitgegroeid tot een trendy keuze onder cocktailliefhebbers. Zijn unieke combinatie van verse espresso, zoete koffielikeur en wodka spreekt zowel koffie- als cocktailenthousiastelingen aan. De verfijnde smaak, het levendige aroma en de aanpasbaarheid in zoetheid maken het een veelgevraagde drank op menu’s van bars en restaurants wereldwijd. Deze cocktail heeft zich gevestigd als een moderne klassieker, vaak gekozen voor zijn elegante mix van cafeïne en spirits, en wordt vaak geassocieerd met stijlvolle sociale gelegenheden en bruisende nachtleven evenementen

Wil je weten hoe je deze heerlijke Espresso Martini cocktail maakt? Het volledige recept vind je hieronder!

Of toch opzoek naar een andere koffie cocktail? Bekijk dan hier het recept voor de Espresso 433 met licor 43. Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!

Espresso Martini cocktail

Espresso martini

Een heerlijke cocktail, waar de koffie centraal in staat. De zoete koffielikeur brengt de bitterheid van de koffie wat meer in balans en voegt een kleine touch van karamel toe. De Wodka, met een vrij neutrale smaak, zet dit geheel wat kracht bij. Tot slot kan je nog wat suikersiroop toevoegen om de cocktail naar wens de juiste zoetheid te geven.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 Cocktail(s)

Equipment

 • 1 Cocktail shaker
 • 1 Barmaatje / jigger
 • 1 Zeefje
 • 1 Koffiezetapparaat
 • 1 Martini glas

Ingrediënten
 

Instructies

 • Meet 30 ml Vodka af en voeg dit toe aan je cocktail shaker
 • Neem 30 ml Koffielikeur en voeg dit ook toe aan je cocktail shaker
 • Zet 30 ml espressokoffie (of sterke filterkoffie) en doe dit in je cocktail shaker
 • Meet 10 ml suikersiroop af en voeg dit ook toe
 • Vul je cocktail shaker met ijs en schud stevig
 • Schenk je cocktail, zonder ijs & door een zeefje, uit in een martini glas
 • Garneer je Espresso martini cocktail met 3 tot 4 koffieboontjes

Notities

Tip! Leg alvast een paar ijsblokjes in je Martini glas voor dat je de cocktail gaat maken. Door dat je deze cocktail zonder ijs serveert warmt je cocktail sneller op. Maar door je glas alvast te koelen kan je langer van je cocktail genieten!
Trefwoord Cocktail, Desert, Koffie, Koffielikeur, Wodka

Image by KamranAydinov on Freepik

Laat een reactie achter