Home » Champagne cocktail

Champagne cocktail

De Champagne cocktail is een elegant en feestelijke drankje. Met zijn bruisende bubbels, een vleugje zoetheid en een interessante mix van smaken is deze cocktail perfect voor speciale momenten. De Champagne zorgt voor dat feestelijke gevoel met zijn sprankelende bubbels, terwijl de suiker, cognac en Angostura-bitters samenwerken voor een gebalanceerde smaakervaring.

Als je een slok neemt, voel je meteen de feestvreugde door de bruisende textuur van de Champagne. Het voelt lekker fris en licht op de tong en de zoetheid van één suikerklontje is precies goed gedoseerd, niet te zoet. De toevoeging van cognac geeft de mix wat diepte en warmte, met een kleine hint van alcohol die het geheel toch een beetje luxe meegeeft. De Angostura-bitters zorgen voor een subtiel kruidig tintje en zorgen voor een mooie balans met de zoetheid. Als je ervoor kiest, kan een schijfje sinaasappel wat frisse citrus tonen toevoegen. Ook voor het oog is deze cocktail een plaatje! Een sprankelende gouden drankje dat elegant in een champagneglas wordt geserveerd.

Kortom, de Champagne cocktail is niet zomaar een drankje; het is een heerlijke mix van smaken en bubbels die samenkomen voor een elegante ervaring. Perfect om elk bijzonder moment in stijl te vieren!

Benieuwd hoe je de campagne cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder!

Champagne cocktail

Campagne Cocktail

De Champagne cocktail een heerlijke cocktail met zijn bruisende bubbels, subtiel zoete smaak en een vleugje luxe dankzij cognac en Angostura-bitters. Dit elegante drankje brengt een feestje in je glas met zijn verfrissende smaak, perfect gedoseerde zoetheid en een hint van kruidigheid. Geserveerd in een champagneglas, is dit sprankelende gouden drankje een visueel en smaakvol hoogtepunt, ideaal om bijzondere momenten in stijl te vieren!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 4 minuten
Porties 1 Cocktail(s)

Equipment

  • 1 Barmaatje (25 ml)
  • 1 Margarita glas of champagne glas

Ingrediënten
 

Instructies

  • Neem een margarita of champagne glas
  • Leg het suikerklontje in het glas en doe daar een scheutje Angosturabitters over heen
  • Meet 25 ml Cognac af en voeg dit toe aan je glas
  • Top je glas vervolgens af met ca. 125 ml gekoelde champagne
  • Garneer je cocktail met een sinaasappel schijf en cheers!
Trefwoord Feestelijk

Image by Freepik

Laat een reactie achter