Home » Mimosa de cocktail

Mimosa de cocktail

Afbeelding van de mimosa cocktail. Champagneglazen gevuld met jus d'orange en champagne.

Begin de dag met een sparkle! De Mimosa cocktail is een heerlijk en feestelijk drankje dat perfect is voor brunches, bruiloften, borrels en andere feestelijke gelegenheden. Het is gemaakt met slechts twee ingrediënten: champagne en sinaasappelsap. De frisse en fruitige smaak van de sinaasappelsap combineert perfect met de bubbels van de champagne.

Een vleugje geschiedenis:
De Mimosa cocktail is ontstaan in de jaren 20 in Parijs. Het werd al snel populair in de Verenigde Staten en is nu een favoriet over de hele wereld. De naam “Mimosa” is afgeleid van de mimosa-bloem, die kleine, gele bloemen heeft die lijken op de bubbels in de cocktail.

De perfecte mix:
De klassieke Mimosa bestaat meestal uit gelijke delen gekoelde champagne en vers geperste sinaasappelsap. De smaak is een perfecte combinatie van de bruisende textuur van champagne en de frisse, fruitige tonen van sinaasappelsap. De champagne voegt een lichte zuurtje en bubbels toe, terwijl het sinaasappelsap een zoete en citrusachtige dimensie biedt. Samen creëren ze een evenwichtige en feestelijke mix, ideaal voor een licht en verkwikkend drankje, vooral geschikt voor ochtendlijke gelegenheden.

Benieuwd hoe je de Mimosa cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder!

Toch opzoek naar een andere feestelijke cocktail? Bekijk dan de Champagne cocktail! Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie

Presentatie mimosa cocktails

Mimoza cocktail

De Mimosa cocktail is een heerlijk en feestelijk drankje met champagne en sinaasappelsap. Het is perfect voor brunches, bruiloften, borrels en andere feestelijke gelegenheden. De frisse en fruitige smaak combineert perfect met de bubbels van de champagne. De Mimosa is ontstaan in de jaren 20 in Parijs en is nu een favoriet over de hele wereld!
Nog geen beoordelingen
Porties 1 cocktail

Equipment

  • 1 Barmaatje
  • 1 Citruspers
  • 1 champagne glas

Ingrediënten
 

Instructies

  • Neem je champagne glas en schenk ca. 60ml gekoelde champagne in
  • Schenk er vervolgens 60ml verse jus d'orange bij
  • Garneer tot slot met een schijfje sinaasappel en genieten maar!

Notities

Tip! Wil je de mimosa cocktail voor een grotere groep maken? Dan kan je de cocktail makkelijk in grotere volumes maken in bijvoorbeeld een karaf en deze vervolgens uitschenken in de champagne glazen.
Trefwoord Bubbels, Champagne, Feestelijk, Fruitig, lichte cocktail

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Laat een reactie achter