De Whiskey sour, een echte klassieker onder de cocktails! Het type ‘sour cocktail’ stamt al uit midden 19e eeuw maar deze cocktail wordt nog steeds veel gedronken. Dit laat dan ook wel zien hoe goed deze cocktail is! Doordat deze cocktail voor het overgrote deel uit drank bestaat komt de smaak van de whiskey ook goed naar voren. Maar door het toevoegen van citroensap en suikersiroop geef je de cocktail een heerlijke zoetzure twist mee. Wil je nu echt de volledige smaakbeleving voeg dan ook één deel eiwit toe. Dit eiwit zorgt voor een heerlijk zachte structuur en maakt de smaakbeleving van de whiskey sour helemaal compleet. Wil je graag zo’n heerlijke sour cocktail maken maar hou je niet echt van whiskey? Dan is de Amaretto sour zeker het proberen waard!
Een Whiskey sour zonder ei?
Net zoals bij de populaire Pornstar martini cocktail, kan je ook van deze Whiskey sour genieten zonder ei. Het eiwit in de cocktail zorgt voor de extra structuur en de mooie schuimkraag op je cocktail. Maar wil je de cocktail zonder eiwit maken dan kan stap 4 en 5 uit het onderstaande recept overslaan en alsnog genieten van een heerlijke Whiskey sour cocktail!
Benieuwd hoe deze heerlijke cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder!
Toch opzoek naar een andere cocktail? Bekijk dan hier alle cocktails met Whiskey! Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie
Whiskey sour – Cocktail
Equipment
- Citruspers
- Cocktailshaker
- Barmaatje
- Old fashioned glas/ whiskey glas
Ingrediënten
- 60 ml Bourbon whiskey
- 30 ml Vers citroensap
- 15 ml Suikersiroop
- 1 Scheutje Angustura bitters
- 1 Deel Eiwit
Instructies
- Meet 60 ml Bourbon whiskey af en schenk dit in je cocktailshaker
- Pers 30 ml vers citroensap uit en voeg dit toe
- Meet 15 ml suikersiroop af en voeg dit eveneens toe aan je cocktailshaker
- Neem één ei en scheid het eiwit en voeg alleen het eiwit toe aan je cocktailshaker. Liever geen ei in je cocktail? Dan kan je dit ook weglaten
- Heb je eiwit toegevoegd aan je cocktail? Schud dan eerst het geheel goed voor dat je ijs in je cocktailshaker doet
- Vul je cocktailshaker met ijs en schud (nogmaals) goed
- Schenk de inhoud van je cocktailshaker (gezeefd) in een old-fashioned/whiskey glas met ijsblokjes
- Voeg tot slot een scheutje bitters toe en garneer met een schijfje of krulletje sinaasappel