Home » Amaretto sour cocktail – de perfecte balans van zoet en zuur

Amaretto sour cocktail – de perfecte balans van zoet en zuur

Amaretto sour cocktail

De Amaretto sour is een heerlijke cocktail die perfect zoet en zuur combineert, en er ook nog eens prachtig uitziet! Het zoete van de Amaretto wordt versterkt door de suikersiroop, en het verse citroensap voegt die verfrissende zuurheid toe. Door deze combinatie overheerst geen van de ingrediënten, dit evenwicht van smaken maakt de Amaretto sour wereldwijd dan ook een populaire cocktail.

Een trucje dat vaak wordt gebruikt bij sour cocktails is het toevoegen van eiwit. Dit geeft die kenmerkende schuimlaag op je cocktail, die niet alleen mooi is om te zien, maar ook zorgt voor een rijke textuur en een extra dimensie aan de smaak. Al met al is de Amaretto sour een heerlijke cocktail die je op verschillende momenten kunt drinken: als aperitief, digestief, of gewoon als verfrissend drankje op een warme zomeravond.

Amaretto Sour zonder ei

Mocht je geen fan zijn van ei in je cocktail of het recept liever vegan houden? Dan kun je de Amaretto Sour simpel ook zonder eiwit maken. Het is mogelijk het eiwit volledig weg te laten, sla in dit geval dan stap 3 en 4 van het recept over. Echter, door het eiwit uit het recept weg te laten, mist de cocktail wel zijn karakteristieke schuimkraag. Een andere oplossing is het toevoegen van een plantaardige eiwitvervanger. Er zijn momenteel enkele alternatieven op de markt; een voorbeeld hiervan is Fee Foam van de Fee Brothers. In plaats van eiwit vervang je dit in het recept door enkele druppels van het Fee Foam. Zo kan je alsnog genieten van een heerlijke originele cocktail Amaretto Sour, maar dan zonder ei!

Ben je benieuwd hoe je deze cocktail maakt? Bekijk het hele recept hier onder.

Tip! Heb je nog geen suikersiroop staan, lees dan hier hoe je dit makkelijk zelf maak!

Amaretto sour cocktail

Amaretto sour

De amaretto sour, een klassieke sour cocktail welke een gebalanceerde combinatie brengt van zoet en zuur in één cocktail. Het toevoegen van eiwit geeft, de voor de sour typerende, stevige schuimkraag op je cocktail. Als je opzoek bent naar een lekkere sour cocktail met een zoete twist, dan is dit recept voor de amaretto sour zeker het proberen waard!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 1 Cocktail(s)

Equipment

  • 1 Cocktail shaker
  • 1 Citruspers
  • 1 Barmaatje

Ingrediënten
 

Instructies

  • Neem je cocktailshaker en voeg daar aan 50 ml amaretto aan toe
  • Meet 10 ml suikersiroop af en voeg dit toe aan je cocktailshaker
  • Pers 25 ml vers citroensap uit en voeg dit toe aan je cocktailshaker
  • Scheid het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan je cocktailshaker
  • Let op! Schud je cocktail stevig zonder ijs. Dit om het eiwit goed te mengen met de andere ingrediënten en de stevige schuimkraag te creëren. (Mocht je geen eiwit in je cocktail gebruiken, dan kan je deze stap overslaan)
  • Vul je cocktailshaker nu wel met ijs en schud nogmaals stevig
  • Serveer je cocktail over ijs in een whisky/old-fashioned glas en garneer eventueel met een citroen twist
Trefwoord Aperatief, Digestief, Zoet, Zuur

Image by KamranAydinov on Freepik

Laat een reactie achter