
De amaretto sour, een klassieke sour cocktail welke een gebalanceerde combinatie brengt van zoet en zuur in één cocktail. De amaretto en suikersiroop zorgen voor de zoete smaak en de citroen vertegenwoordigt de zure component in de cocktail. Het toevoegen van eiwit geeft, de voor de sour typerende, stevige schuimkraag op je cocktail. Mocht je geen fan zijn van rouw eiwit in je cocktail dan kan je de amaretto sour ook zonder eiwit maken, sla dan stap 3 en 4 van het recept over. Kort om als je opzoek bent naar een lekkere sour cocktail met een zoete twist, dan is dit recept voor de amaretto sour zeker het proberen waard!
Ben je benieuwd hoe je deze cocktail maakt? Bekijk het hele recept hier onder.
Tip! Heb je nog geen suikersiroop staan, lees dan hier hoe je dit makkelijk zelf maak!
Amaretto sour
Equipment
- 1 Cocktail shaker
- 1 Citruspers
- 1 Barmaatje
Ingrediënten
- 50 ml Amaretto (Bv. Disaronno)
- 25 ml Citroensap
- 10 ml Suikersiroop
- 1 deel Eiwit
Instructies
- Neem je cocktailshaker en voeg daar aan 50 ml amaretto aan toe
- Pers 25 ml vers citroensap uit en voeg dit toe aan je cocktailshaker
- Scheid het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan je cocktailshaker
- Let op! Schud je cocktail stevig zonder ijs. Dit om het eiwit goed te mengen met de andere ingrediënten en de stevige schuimkraag te creëren. (Mocht je geen eiwit in je cocktail gebruiken, dan kan je deze stap overslaan)
- Vul je cocktailshaker nu wel met ijs en schud nogmaals stevig
- Serveer je cocktail over ijs in een whisky/old-fashioned glas en garneer eventueel met een citroen twist
Afbeelding verkregen van pixabay.com