De Piña Colada cocktail een heerlijk zoette en tropische cocktail welke zijn oorsprong vindt in Puerto Rico. Sinds 1978 is de Piña Colada zelfs het officiële drankje van Puerto Rico. De exotische oorsprong proef je dan ook zeker terug in de cocktail. De piña Colada is dan ook echt een cocktail welke je ongetwijfeld tegen komt op de menukaart in menig warm vakantieland. De combinatie van kokos cream, Malibu rum en ananassap geven deze Piña Colada zijn onmiskenbare zoete kokos smaak. Deze cocktail is dan ook de perfecte dorstlesser als je even wilt relaxen op een warme dag want je waant je zo op een heerlijk tropische vakantie! Serveer deze cocktail in een hurricane glas en garneer met een schijfje ananas voor de optimale beleving. Mocht je helaas geen fan zijn van kokos, kijk dan hier voor een overzicht van alle cocktails met rum.
Benieuwd hoe je deze cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder.
Of toch opzoek naar een andere cocktail? Bekijk dan hier alle cocktails met Rum! Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!
Piña Colada
Equipment
- 1 Blender
- 1 Cocktail shaker (Kan gebruikt worden ivp blender)
- 1 Barmaatje
- 1 Citruspers
- 100 g Crushed ijs
Ingrediënten
- 50 ml Malibu rum (ook te vervangen door witte rum)
- 15 ml Vers limoensap
- 50 ml Ananassap
- 30 ml Kokos cream
Instructies
- Neem een blender en voeg daar ca. 100 gram (crushed) ijs aan toe
- Meet de 50 ml rum, 50 ml ananassap en 30 ml kokos cream af en voeg dit toe aan de blender
- Pers 15 ml vers limoensap uit en voeg dit toe
- Blend het geheel 20 tot 30 seconden tot een glad mengsel
- Schenk de cocktail in een hurricane glas en serveerveer je Piña Colada met een schijfje ananas en een rietje
- Cheers!
Notities
- Vul je hurricane glas met crushed ijs
- Voeg alle ingrediënten toe aan je cocktail shaker en vul deze met ijsblokjes
- Flink schudden
- Schenk je Pina colada cocktail geseefd in je glas (over het crushed ijs)
- Garneer en geniet van je Piña Colada cocktail!