De Mojito, een heerlijk verfrissende cocktail met witte rum, munt, limoen en bruiswater. Er is een grote kans dat je deze cocktail wel eens op de menukaart heb zien staan van je favoriete café of je zomerse vakantie bestemming. De Mojito is immers wereldwijd een populaire cocktail. Het is dan ook de perfecte cocktail voor een heerlijk frisse verkoeling op een zomerse dag. Ook voor de liefhebbers van wat zoetere cocktails leent de Mojito zich perfect. Vervang in dit geval het bruiswater door 7Up of Sprite, dit geeft als nog een heerlijk frisse cocktail maar net iets zoeter (mijn persoonlijke favoriete variatie!).
De Mojio is heel makkelijk te maken met je favoriete witte rum. Een goed voorbeeld hier van is de Bacardi Mojito, maar ook Havana Club werkt perfect in jouw Mojito cocktail!
Benieuwd hoe je deze cocktail maakt? Het hele recept vind je hier onder.
Of toch opzoek naar een andere cocktail? Bekijk dan hier alle cocktails met Rum! Of volg ons op Instagram voor nog meer cocktail inspiratie!
Mojito cocktail
Equipment
- 1 Cocktail stamper (muddler)
- Crushed ijs
- 1 Barmaatje
- 1 Longdrink glas
Ingrediënten
- 50 ml Witte rum
- 15 ml Suikersiroop
- 4 partjes Limoen
- 60 ml Bruiswater (Ben je fan van een iets zoetere cocktail? Vervang dan het bruiswater door 7Up of Sprite)
Instructies
- Meet 15 ml suikersiroop af en doe dit samen met de partjes limoen & ca. 12 muntblaadjes in een (longdrink)glas
- Pers en kneus voorzichtig de limoen en munt in je glas om de sappen en smaken vrij te laten komen
- Vul je glas vervolgens met crushed ijs
- Meet 50 ml witte rum af en voeg dit toe aan je glas
- Top je cocktail af met bruiswater (ca. 60ml)
- Serveer je cocktail met een takje munt voor de garnering en een rietje
- Genieten maar!
Notities
Geen probleem! Pers in dit geval de limoen uit en voeg 15 ml limoensap toe aan je cocktail ipv de limoen partjes. Kneus de munt, voor het toevoegen, met de hand door deze tussen je handpalmen te wrijven. Je kan in dit geval eventueel naast de munt ook een partje limoen toevoegen als garneering. Tip!
Haal de blaadjes munt even kort langs de rand van je glas voor de ultieme geur- en smaakbeleving!