Home » Wodka cocktails

Wodka cocktails

Hier vind je een overzicht van alle cocktails met Wodka op cocktail-idee.nl.
Staat jouw favoriete Cocktail met Wodka er nog niet tussen?

Stuur dan hier je recept i

Pornstar Martini – De Cocktail
De Pornstar Martini een heerlijke cocktail met passievrucht. Deze moderne cocktail, uit begin 21ste eeuw, heeft door de passievrucht een zeer zachte en heerlijke tropische smaak. Deze populaire cocktail vaak gedronken in combinatie met een glaasje champagne of prosecco. Even een momentje voor je zelf? Met deze cocktail waan je je zelf even op een heerlijk luxe tropische vakantie!
Bekijk het recept!
Pornstar martini cocktail afgebeeld met passievrucht
Moscow Mule
De Moscow mule een wel bekende en populaire cocktail. In de Moscow mule komt het krachtige en frisse karakter van wodka samen met een lichte bite van ginger beer en het typerende zure element van limoen. Al met al creëert dit een heerlijk frisse, maar niet te sterke, cocktail. Door de slechts drie ingrediënten zet je deze cocktail ook nog eens super makkelijk op tafel!
Bekijk het recept!
Moscow mule cocktail
Espresso martini
Een heerlijke cocktail, waar de koffie centraal in staat. De zoete koffielikeur brengt de bitterheid van de koffie wat meer in balans en voegt een kleine touch van karamel toe. De Wodka, met een vrij neutrale smaak, zet dit geheel wat kracht bij. Tot slot kan je nog wat suikersiroop toevoegen om de cocktail naar wens de juiste zoetheid te geven.
Bekijk het recept!
Espresso Martini cocktail
Cosmopolitan cocktail
De Cosmopolitan, beter bekend als een Cosmo. Deze cocktail vindt zijn oorsprong al in de jaren 70 van de vorige eeuw maar is voornamelijk bekend geworden door de tv serie Sex and the City. De Cosmopolitan wordt volgends het originele recept bereid met citroen Wodka, maar geen paniek als je dat niet in huis hebt want de citroen wodka is ook prima te vervangen door normale Wodka!
Bekijk het recept!
Cosmopolitan cocktail
Sex on the beach cocktail
De Sex on the beach is een heerlijk tropische cocktail. Het is dan ook geen verrassing dat dit een welbekende en zeer populaire cocktail is. De Sex on the beach bestaat uit Wodka, peach likeur (peach schnapps), verse jus d'orange en cranberry sap. De combinatie van deze ingrediënten geeft een heerlijk fruitige en tropische cocktail welke daardoor perfect is op een warme zomeravond. Wil je er helemaal een tropisch feestje van maken, dan kan je ook nog wat ananassap toe te voegen aan je cocktail.
Bekijk het recept!
Afbeelding sex on the beach cocktail
Screwdriver Cocktail
De Screwdriver een hele simpele maar toch een veel bekende cocktail. Met slechts 2 ingrediënten eigenlijk officieel geen "cocktail" maar toch vaak zo genoemd. De smaak is kort samen te vatten, met de lekkere fris zure smaak van jus d'orange en een krachtige ondertoon van wodka is deze cocktail al compleet. Een ideaal drankje als je niet veel tijd kwijt wilt zijn aan de bereiding of als je een groot gezelschap moet voorzien. Kortom een lekkere frisse en makkelijke "cocktail"!
Bekijk het recept!
Screwdriver cocktail
Caipiroska
De caipiroska, een classic wodka based cocktail. Door de slechts drie ingrediënten (wodka, limoen en suikersiroop) is deze cocktail zeer makkelijk te maken. De sterke smaak van de wodka en limoen wordt in evenwicht gebracht door de zoete suikersiroop. Al met al een lekkere cocktail maar met een krachtige randje!
Bekijk het recept!
photo of glass with mint leaves
Espresso 433 cocktail
De Espresso 433 is een heerlijk licht zoete cocktail en perfect als after diner cocktail of voor s’avonds op de bank.De combinatie van vers gezette espresso koffie, licor43 en wodka geeft een goed gebalanceerde cocktail welk niet te sterk of te zoet is. Dus als een koffie liefhebber bent is deze cocktail zeker een aanrader!
Bekijk het recept!
Cocktail afbeelding Espresso 433