De amaretto sour, een klassieke sour cocktail welke een gebalanceerde combinatie brengt van zoet en zuur in één cocktail. Het toevoegen van eiwit geeft, de voor de sour typerende, stevige schuimkraag op je cocktail. Als je opzoek bent naar een lekkere sour cocktail met een zoete twist, dan is dit recept voor de amaretto sour zeker het proberen waard!
Neem je cocktailshaker en voeg daar aan 50 ml amaretto aan toe
Pers 25 ml vers citroensap uit en voeg dit toe aan je cocktailshaker
Scheid het eiwit van het eigeel en voeg het eiwit toe aan je cocktailshaker
Let op! Schud je cocktail stevig zonder ijs. Dit om het eiwit goed te mengen met de andere ingrediënten en de stevige schuimkraag te creëren. (Mocht je geen eiwit in je cocktail gebruiken, dan kan je deze stap overslaan)
Vul je cocktailshaker nu wel met ijs en schud nogmaals stevig
Serveer je cocktail over ijs in een whisky/old-fashioned glas en garneer eventueel met een citroen twist